måndag 9 februari 2015

The Strain

Det var ett tag sedan jag pratade om TV-serier här på bloggen men jag vill verkligen slå ett slag för serien The Strain som hade premiär på kanal 6 för ett par veckor sedan. Det komiska var att jag började titta på det första avsnittet med min syster och det tog mig mer än halva avsnittet innan jag kom på att jag faktiskt läst boken :P Till mitt försvar är det dock mer än 3 år sedan nu som jag läste Släktet (som är den svenska titeln på första boken i trilogin) men jag minns att trots att boken var väldigt spännande så hade jag en stark känsla av att berättelsen egentligen hade passat bättre som film. Nu i efterhand när jag har googlat runt lite så verkar det även som att serien från början var planerad för just TV och utifrån de 4 avsnitt jag har hunnit se än så länge så är det på TV som berättelsen verkligen är i sitt esse.  

Själva berättelsen börjar med att ett flygplan landar i New York, men flygplanet är helt nersläckt och det syns inga livstecken. En specialistgrupp kallas dit för att undersöka planet och väl där finner de att alla passagerare, förutom 4 personer, har dött av något oförklarligt virus. Men de upptäcker snart passagerarna inte är så döda som de först trodde och att de måste göra allt för att förhindra att viruset sprider sig. Kortfattat är det en väldigt spännande serie med sjukt äckliga häftiga vampyrer och här nedan har ni trailern till första säsongen: 


1 kommentar:

  1. Har inte hunnit kolla på serien än, men ska göra det så snart som möjligt! Det roliga är att när jag precis börjat läsa boken, var typ 50 sidor in, så såg jag på en blogg att den fanns som TV-serie. Hade verkligen ingen aning innan det, så kul att höra att den är bra! :)

    SvaraRadera