torsdag 20 februari 2014

9 Other Things J.K. Rowling Got Wrong


För ett tag sedan fick vi höra att J.K. Rowling ångrar sig när det gäller att Ron och Hermione blev ett par och gifte sig. Eftersom hon senare har känt att Harry och Hermione kanske egentligen hade passat bättre tillsammans. Den här typen av funderingar och ändringar i efterhand av en författare kanske stör vissa, speciellt när det gäller en serie som Harry Potter som praktiskt taget alla älskar. Kanske beror det på att man på något sätt vill skydda berättelsen och karaktärerna?  

Oavsett vad så tycker jag själv faktiskt att det är lite roligt att läsa om små fel eller hål i handlingen som på något vis klarat sig förbi både författaren och förlaget och ändå hamnat i böckerna. Det känns upplyftande att även den bäste författaren kan göra fel och jag har alltid älskat alternativa slut. I början av månaden publicerades just en sådan lisa med 9 andra saker som författaren av artikeln, Eliana Dockterman, argumenterar för har blivit fel i Harry Potter-serien.

Ifall ni inte har läst Harry Potter så borde ni inte läsa den här artikeln. Hehe, ja jag vet det är nästan dumt att ens skriva det ^^ Här kommer länken i alla fall: 9 Other Things J.K. Rowling Got Wrong!

1 kommentar:

  1. Spännande länk! En del av sakerna på listan där hade jag tänkt på sen tidigare men andra inte. Hade t.ex. ingen aning om att Dumbledore är gay :)
    /Cecilia

    SvaraRadera