fredag 23 september 2011

Löftet

Nu har jag läst klart den fjärde boken i Vampire Academy-serien och har härmed gett upp alla illusioner om att kunna skriva ett spoilerfritt inlägg. Så ifall ni inte vill veta något om vad som händer i boken, så bör ni nog inte fortsätta läsa. Consider yourself warned!

I förra boken blev Dimitri dödad och återuppväckt som strigoi efter striden på skolan. Rose vet inte hur hon ska gå vidare när hon vet att Dimitri är ute och dödar oskyldiga människor. Hon lämnar därför skolan bara några månader innan sin examen och ger sig iväg till Ryssland för att hitta och döda honom. Men det är inte så lätt att finna informationen hon behöver och den stora frågan är hela tiden om hon faktiskt kommer klara av att döda någon hon älskar.

Samtidigt, i skolan, saknas Rose av många men främst av sin bästa vän Lissa. Lissa som nu måste hanskas med andemagins baksida alldeles själv och som börjar lära känna nya personer som för med sig en hel del problem.

Jag är väldigt glad att jag fortsatte läsa den här serien. Löftet är lugnt sagt väldigt underhållande med all action och alla känslostormar som Rose går igenom. Början av boken kändes visserligen lite seg eftersom Mead upprepar sig själv ett par gånger för mycket. Men berättelsen tar fart ganska fort ändå och det var roligt att läsa om Rose när hon inte är i en skolmiljö eller med sina nära vänner. I den här boken får vi även veta mer om de olika karaktärerna och deras bakgrund och även se hur vänskapen mellan Rose och Lissa sätts på prov.

Löftet är väl något av en 3,5 i betyg, men jag känner mig snäll så den får en 4 ändå ;)

Titel: Löftet
Författare: Richelle Mead

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar