tisdag 9 augusti 2011

Släktet

I början av boken landar ett flygplan i New York och kontrolltornet tappar plötsligt all kontakt med piloten. Flygplanet är helt nedsläckt och när inga passagerare kommer ut tillkallar man en specialistgrupp från Smittskyddsinstitutet att gå in och undersöka. De upptäcker då att alla, förutom 4 personer, mysteriskt har dött. En av personerna från specialistgruppen som ska undersöka dödsfallen är Eph Goodweather och han upptäcker snart att passagerarna inte är så döda som man i början tror.
För mig var Släktet en lite annorlunda läsupplevelse eftersom det kändes som att läsa en film. Boken är i sig riktigt spännande och det är intressant att läsa om de zombieliknande vampyrerna. Men jag tror ändå att jag hade föredragit att se den här berättelsen som film istället, den hade nog riktigt blomstrat på bioduken.
Ett störande momentet för mig är dock kvinnorna i boken, eftersom de som blir beskrivna mer ingående är antingen neurotiska, avundsjuka eller allmänt irriterande. Den kvinnliga karaktär som verkar mest vettig är Nora, men hon blir ändå lite stel, speciellt när det gäller i hennes relation till Eph. Jag tycker inte om när författare berättar för läsaren vilken relation två karaktär har, jag vill att dem ska visa det genom karaktärernas sätt att bete sig mot varandra istället.
Ett litet tips inför läsningen är förresten att inte göra som jag, dvs. läsa klart den här boken precis innan du ska flyga utomlands. Det blev nämligen lite svårt att koppla av på flygresan, även om jag kom både dit och hem helskinnad ^^

Titel: Släktet
Författare: Guillermo Del Toro & Chuck Hogan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar