lördag 4 juni 2011

Red Glove


Red Glove är fortsättningen på White Cat. Huvudpersonen Cassel är en mördare och hela hans familj består av så kallade curse workers, personer som kan förbanna dig med endast en beröring med sin hand.  
I början av Red Glove har Cassels bror Philip precis blivit mördad efter att ha gett upp sitt kriminella liv och börjat lämna ut en massa värdefull information till polisen om andra curse workers. Cassel blir kontaktad av myndigheterna som tror att han har möjlighet att få fram information om Philips mördare och vill ha över honom på sin sida som informatör. Samtidigt börjar han känna pressen från resten av sin familj som samarbetar med maffian och hela tiden drar in honom i en massa intriger och problem. Han dras åt två helt olika håll och har gett upp hoppet om att någonsin kunna få ett normalt liv.
Läs den här trilogin, bara gör det! Som jag nämnde efter att ha läst första boken så älskar jag verkligen de här karaktärerna trots att de är mördare, tjuvar, bedragare och så himla dysfunktionella allihopa. Jag kan inte hjälpa att tycka synd om Cassel och hans känsla av hjälplöshet genomsyrar hela boken. Underbar kombination av melankolik, humor och spänning som författaren har skapat med de här böckerna!

Första boken har kommit ut på svenska nu också ifall man inte är så förtjust i att läsa på engelska. Så det finns inga undanflykter längre till att inte läsa den ^^

Titel: Red Glove
Författare: Holly Black

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar