söndag 19 juni 2011

hej och tack för ingenting

Elsa är 16 år när hon ställer sig framför ett stup i Kalmar och planerar att hoppa. Men hon kommer aldrig så långt eftersom en liten pojke vid namn Sigge ser henne och sedan vägrar lämna henne ensam. Han får henne att sätta sig på tåget hem till sin mamma igen men problemet är bara att Sigge också råkar följa med. Han hade ju bara tänkt låna tågets toalett.

Utan särskilt mycket pengar försöker Elsa och Sigge skynda sig till Stockholm för att få tag på självmordsbrevet Elsa lämnade till sin mamma som är bortrest med sin pojkvän. På vägen blir det lite fotbollsmatcher, en morfar, en försvunnen pappa och lite oväntad vänskap.

Hej och tack för ingenting var mysig men väldigt ytlig. Det är så himla svårt med lättlästa böcker som ska ta upp ämnen som t.ex. det här med att vara deprimerad och självmordsbenägen. Man hinner inte riktigt komma karaktärerna på djupet innan boken är slut. Vilket är hemskt synd eftersom jag tycker om berättelsen och gärna hade läst den i en längre bok om den gått in i ämnet lite djupare.

Titel: Hej och tack för ingenting
Författare: Måns Gahrton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar