lördag 18 juni 2011

Berättelsen om kungadråparen

Den här berättelsen börjar med att en krönikör reser långt för att få skriva ner en viss värdshusvärds livsberättelse. Personen i fråga visar sig vara den ökände Kvothe som växte upp med en kringresande trupp artister. Han var en väldigt intelligent ung pojke som tidigt förberedde sig för studier på Universitetet. Men alla planer vänds upp och ner när hans familj blir mördad av chandrierna. Utan familj eller vänner tvingas han leva på gatan i storstaden Tarbean i 3 år innan han lyckas komma över sorgen så pass att han inser att han måste göra något av sitt liv.

I den här första delen av första boken får vi följa Kvothes liv fram tills att han vid 15 års ålder faktiskt släpps in på Universitet och några av de problem som uppstår när han kommer dit.

Oh äntligen lite fler bra fantasyböcker :) Vet inte hur jag lyckats missa den, men tack så mycket Cam för tipset! Spännande, intressanta karaktärer och himla roligt att läsa boken som en tillbakablick över huvudkaraktärens liv.

Det tog mig dock lite tid att komma in i den här boken eftersom det verkligen är en grundlig redogörelse för Kvothes barndom och uppväxt vilket blir lite tjatigt på vissa ställen. Det introduceras många karaktärer i boken som kommer och försvinner väldigt fort så jag hoppas att fortsättningen kommer att binda ihop historien lite bättre. Tycker inte om när det kommer in en massa karaktärer som man ändå inte kommer att se mer av senare, men det får fortsättningen avslöja. Överlag är jag än så länge väldigt nöjd :)

Titel: Vindens namn (del 1)
Författare: Patrick Rothfuss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar