lördag 14 maj 2011

Hoffmans äventyr

Hoffmans äventyr börjar med att Hoffman tillsammmans med ett stort sällskap sitter på en bar och väntar på Stella. Han är väldigt berusad och efter förfrågan börjar han berätta om sina tre kärleksäventyr som egentligen är ett enda. Vi får följa med Hoffman och musan som följer honom när han först berättar om mötet med den livlösa Olympia som han förälskar sig i efter ett enda ögonkast. Hon följs av sångerskan Antonia och till slut förförerskan Giulietta. Alla äffarer lika korta och alla slutar i katastrof.

När berättandet slutar så är vi återigen på baren och får se när Stella kommer och får veta bakgrunden till dessa kärleks-berättelser. 


Operan är 3 timmar och 30 minuter lång och himla mäktig. Det känns nästan som att ha sprungit ett maraton efter att man sett den, helt utmattad men nöjd :)

En liten sidnot: Det var väldigt längesen jag var på opera irl och en teknisk sak som jag tycker har förbättrats är att tidigare hade dem skärmarna med text längst upp i kanten av scenen (dem sjunger på franska), vilket resulterade i att det inte gick att läsa utan att missa en massa viktiga händelser. Nu har dem istället flyttat texten till en stor skärm precis under scenen, himla praktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar