onsdag 9 mars 2011

fallen

Lucindas förälskelse omkommer i en underlig eldsvåda och trots att inget går att bevisa så får Lucinda skulden. Efter en mängd hotbrev och möten med psykologer blir hon skickad till Sword & Cross – en internatskola för struliga ungdomar.
Hon känner sig lugnt sagt malplacerad men finner snabbt nya vänner och ovänner bland eleverna. Speciellt intresserad blir hon av Daniel, en av killarna på skolan. Hon har en sådan gnagande känsla av att hon känner honom sedan tidigare. Trots att han förnekar det gång på gång så bestämmer sig Lucinda för att ta reda på mer om honom och upptäcker även en del oväntade saker om sitt eget liv.
Spännande, spännande, spännande! :) Författaren målar verkligen upp en mörk stämning kring boken. Hon missar dock något väldigt viktigt enligt mig när det kommer till karaktärerna. Lucinda känns väldigt äkta och det går att relatera till hennes osäkerhet och förvirring i den här okända miljön. Men när det gäller Daniel, snälla sluta skriva att killarna/kärleksobjekten är perfekta! Egentligen borde han vara en av de mest intressanta karaktärerna men han faller platt eftersom man aldrig får veta vem han verkligen är som person. Förutom att han tydligen har perfekt utseende, perfekt klädstil, perfekt personlighet *gäsp*
Hela grejen med att läsa en bok som till större delen handlar om kärlek och förälskelse är ju att man själv vill känna att man blir förälskad. Vem blir i verkligheten förälskad i någon som är perfekt? Jag förstår inte hur ska man förväntas relatera till personen?

Titel: Fallen
Författare: Lauren Kate

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar