måndag 28 februari 2011

Thirsty? ;)

I Törst får vi möta halvvampyren Rose och vampyren Lissa som varit på rymmen i 2 år. Boken börjar med att de blir hittade och blir tvungna att återvända till S:t Vladimirs skola som är en internatskola för just vampyrer, halvampyrer osv.
Men de här vampyrerna är väldigt annorlunda eftersom de faktiskt är dödliga och hela tiden måste skyddas från strigoi – de odödliga och ”onda” vampyrerna. Lissa är speciellt utsatt för risk eftersom hon besitter ovanligt mäktiga krafter och Rose tränar för att kunna bli hennes beskyddare.
Himla rolig bok! Älskar att huvudpersonen Rose är en tjej som inte tar någon bullshit. Riktigt tuff, definitivt inte perfekt och väldigt äkta.  
Språket är dock inte alltid det bästa och även om handlingen är spännande så önskar jag att den varit lite mer planerad. Det blev lite anti-klimax för mig eftersom ”hotet” i slutet av boken blev undanröjt så lätt. Men jag kan inte förmå mig till att tycka illa om den när karaktärerna och själva vägen till slutet var så underhållande :)

Titel: Törst
Författare: Richelle Mead

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar