fredag 11 februari 2011

9 tim och 30 min senare

Det här är fortsättningen på Fallen ängel och berättelsen börjar med att Nora gör slut med Patch efter ett av deras gräl. Hon ångrar sig nästan direkt efteråt men får snart annat att tänka på när en gammal barndomsvän vid namn Scott flyttar tillbaka till staden.
Samtidigt får Nora flera mystiska med-delanden angående sin pappas död och inser att hennes familj har dolt en hel del hemligheter från henne.  
En väldigt spännande bok men åh herregud så många lösa trådar. Författaren tar in läsaren på små sidospår hela tiden och när hon binder ihop allt i slutet känns det inte trovärdigt, bara otroligt krystat. Det hade varit bättre om inte även huvudpersonen Nora hela tiden är så ologisk. Hon är som en berg-och-dalbana och det är svårt att förstå hennes motiv till varför hon litar/inte litar på de olika karaktärerna och varför hon gång på gång tar så dumma beslut. Man vill bara skaka om henne och säga ”tänk för *******”.
Sammanfattningsvis är det ändå en spänn-ande bok, men den kräver en hel del tålamod för att orka med karaktärerna och logiken. Eller bristen på logik.

Titel: Crescendo
Författare: Becca Fitzpatrick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar