torsdag 20 januari 2011

Djävulens märke

Klass 9c på Katarina Östra gymnasiet är skolans problemklass. Men när det kommer en ny vikarie till skolan gör hon ett avtal med dem. Hon garanterar att de kommer att gå ut med höga betyg så länge som de vågar tro på sig själva och satsa hela sin själ. Det leder till att varenda en av de tidigare stökiga ungdomarna gör helt om och blir ett praktexempel på ordentliga elever.
Den här nya vikarien har alltså på egen hand lyckats med det omöjliga, att få en klass att gå ihop och verkligen engagera sig. Men det väcker även misstankar hos en av eleverna, Ella, som tror att vikarien gjort mer än bara inspirerat eleverna.
Det här en bra spänningsroman. I början var det även ganska roligt att läsa om klassen och jämföra med när jag själv gick i 9c :)
Men jag tycker det var lite onödigt av författaren att byta berättarperspektiv så ofta. Istället för att bara ha Ella som huvudperson så har han även 3 andra elever, 2 lärare och rektorn som får föra sin talan i flera kapitel. Lite för mycket för min smak.


Titel: Djävulens märke
Författare: Magnus Nordin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar