lördag 1 januari 2011

in sickness and in health

Har varit sängliggande p.g.a. sjukdom i över en vecka nu. Uttråkad? Jupp. Min lösning har varit filmmaraton, här kommer nu därför 3 snabba :) Gott nytt år!

Inception
Filmen som utspelar sig i en dröm i en dröm i en dröm. Den rusar i väg i ett ordentligt tempo medan man sitter, eller i det här fallet ligger, där minst sagt lite förvirrad men mestadels fascinerad. Riktigt häftig action i stil med Matrix, allt utspelas ju i drömmarna och de har verkligen utnyttjat det till fullo med flytande gravitation, saker som dyker upp ur tomma intet, att man kan vända hela vägen upp och ner… coolt. Det enda negativa var väl att det tog fokus från själva handlingen, jag funderade mer över ”Oh, jag undrar hur dem filmade det där!”.
Hade gärna fått fler förklaringar till hur de kan gå in i andras drömmar och koppla upp sig till varandra, samt mer om vilka faktiska begränsningar de har – för en del saker gick bara inte ihop. Men ändå, en underhållande film :)

Nausicaä från Vindarnas Dal
En anime-film! Som jag råkade somna och missa några minuter av ^^ Inte den bästa anime jag sett men med en ganska klar handling och miljötema. En värld där människorna är uppdelade i olika grupper, som alla försöker få fram sin vilja (främst genom våld). I centrum av filmen står även den här giftiga skogen med en massa underliga insekter som allt fler vill förstöra. Men huvudpersonen i filmen, prinsessan Nausicaä, inser faran med att förstöra skogen/miljön de lever i och kämpar för en fredligare värld.


Casino Jack
Film baserad på äkta händelser om lobbyisten Jack Abramoff som under början av 2000-talet utnyttjar systemet för att själv tjäna in lite pengar. Den här filmen är en väldigt humoristisk skildring av de ganska allvarliga händelserna kring brotten han begår och konsekvenserna.
Jag tycker dock att det är lite tråkigt att den inte går in ännu mer på djupet. Eftersom jag blev väldigt förvirrad av Jacks beteende – i ena stunden verkar han vara en väldigt sympatisk familjeman som endast försöker skapa ett bättre liv för sig själv samt ett bättre samhälle, men sen varvas det med scener där han ger väldigt okänsliga kommentarer och tar otroligt dåliga beslut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar