tisdag 23 november 2010

white cat

I den här boken finns en del människor som genom att endast nudda dig med sin hand kan ge dig antingen tur eller på olika sätt förbanna dig. Cassel Sharpe har inte den här förmågan men tillhör ändå en familj av så kallade ”curse workers”. Men även om Cassel kan ses som en av de mest normala i sin familj så är det endast på ytan, han mördade nämligen sin bästa vän Lila för 3 år sedan.
Cassel har sedan dess gjort sitt bästa för att vara normal och bara smälta in i mängden men det här försvåras när han börjar drömma om en vit katt som får honom att börja gå i sömnen. Samtidigt märker han att hans två bröder beter sig underligt och att han börjar få svårt att minnas saker som hänt. Så Cassel måste lista ut vad hans drömmar betyder och samtidigt lista ut vad det är hans bröder döljer från honom.
Jag tycker att Cassel som huvudkaraktär är väldigt intressant, det är inte ofta som berättelsens hjälte har både mördat och stulit samtidigt som man som läsare ändå kan sympatisera med karaktären. Det var även intressant att läsa om hans dysfunktionella familj och alla de små intriger som pågår.
Hittade förresten ett utdrag från boken här. Go read! :)

Titel: The Curse Workers – White Cat
Författare: Holly Black

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar