fredag 1 oktober 2010

Staden som slutade andas


Åh jag blev så besviken på den här boken. Vilket är synd eftersom de första sidorna var riktigt lovande och själva idén med boken känns intressant. Den utspelar sig nämligen i en liten stad vid havet som heter Bareneed där invånarna en efter en drabbas av någon sjukdom som gör att de glömmer bort hur man andas. Samtidigt så börjar det sköljas upp konstiga varelser från havet och sedan börjar det även flyta upp perfekt bevarade lik av sedan länge försvunna människor.
Så boken börjar alltså spännande och den har sina stunder då vi får se hur invånarna påverkas och börjar bete sig alltmer underligt. Men sedan hoppar författaren emellan väldigt många karaktärer och till en början är det intressant, men sedan känns det bara väldigt utdraget.
Boken är lite mer än 500 sidor lång, men jag tror att författaren hade kunnat få fram berättelsen bättre på 200-300 sidor istället. Det finns berättelser som klarar av att vara på 500 + men då krävs det väldigt mycket för att hålla kvar ens intresse och engagemang i berättelsen. Vilket jag anser att den här boken saknar.

Titel: Staden som slutade andas
Författare: Kenneth J. Harvey

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar