torsdag 7 oktober 2010

The Reckoning

Det här är sista boken i trilogin om Chloe Saunders, en ung tjej som kan se spöken. Du kan läsa om den första boken här.
The Reckoning fokuserar främst på att binda ihop alla de trådar från de två första böckerna och den innehåller en del spännande överraskningar. Karaktärerna fortsätter att växa fram, speciellt Chloe som blir mer självsäker och lär sig mer om sina krafter. Men vi får även se hur bl.a. Derek och Tori utvecklas och allmänt om hur ungdomarna utvecklas som en grupp vänner.  
Enligt mig hade författaren dock gärna fått skriva en bok till i den här serien, eftersom även om hon besvarar många av frågorna från de två första böckerna, så väcks det en massa nya frågor som hon lämnar obesvarade i slutet. Jag hade t.ex. gärna velat få mer information om varulvarna (Derek pratar ju hela tiden om att han vill kunna ta kontakt med någon av dem men det sker aldrig). Chloe möter även några demoner som verkar intresserade av hennes krafter (och även en demi-demon som står i skuld till henne) men det får vi inte heller någon förklaring till. Vad är det för speciellt med att Chloes amulett bytte färg?… och så fortsätter det.
Så en ganska bra bok i sig, men det kändes som en ”fortsättning följer”. Det ska visserligen komma en fortsättning som utspelar sig i samma värld, men med andra ungdomar som även de varit med om liknande upplevelser. Men då kommer det att handla om helt andra karaktärer, så jag blev besviken på att så mycket lämnades obesvarat.
Men om du vill läsa mer om vad ”fortsättningen” på serien ska handla om så kan du hitta det här. Personligen så kommer jag nog bara läsa den för att se om jag kan få fram lite fler förklaringar, även om det känns tveksamt.

Titel: The Reckoning
Författare: Kelley Armstrong

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar