onsdag 6 oktober 2010

En mörkrädd pojke


Det här är boken om George Davies, nybliven pappa, som blir tvingad av sin fru att söka hjälp av en psykolog. Anledningen till detta är att George har en del underliga problem med sitt förhållande till sin son. Han kan nämligen inte förmå sig att röra sonen.
Under sitt första samtal med psykologen nämner George att han har gått i terapi förut, när han var 11 år gammal och hans pappa precis dött. Men han är väldigt tveksam inför att berätta mer om det, eftersom han inte tror att psykologen kommer att ta honom på allvar. Psykologen ber därför George att skriva ner sina minnen och det är främst dessa minnen som för handlingen framåt.
Vi får på så sätt veta att 11-åriga George en kväll träffar en ny vän, men en vän som endast han kan se. Den här vännen börjar påverka Georges tankar och beteende vilket leder till en hel del obehagliga konsekvenser.
Boken har ett väldigt religiöst tema med intressanta tankar om religion och ondska. I mitten av boken kände jag dock att det blev lite för religiöst för mig, eftersom många av karaktärerna känns väldigt extrema om man inte själv är riktigt superreligiös. Boken behandlar nämligen ämnen som demoner och exorcism. Vilket visserligen bidrog till den obehagliga stämningen som ligger över berättelsen, men det var ändå lite svårsmält för mig.
Men samtidigt var handlingen spännande och jag satt som klistrad ändå till slutet. Så sammanfattningsvis så är det en väldigt intressant bok och den är definitivt läsvärd!


Titel: En mörkrädd pojke
Författare: Justin Evans


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar