söndag 10 oktober 2010

The Absolute Sandman

Känner att jag måste promota de här böckerna lite :)
The Sandman är nämligen en tecknad serie av Neil Gaiman som jag helt snöat in mig på. Jag läser den i fyra (enorma) volymer där man samlat ihop de 75 nummer av Sandman som publicerades mellan 1988 – 1996.
Serien handlar om Dream som är en av The Endless (en grupp av ”ändlösa” som alltid funnits). Själva handlingen börjar då med att Dream har blivit tillfångatagen av några människor under deras misslyckade försök att fånga hans syster Death. Dem lyckas hålla honom fången i mer än 70 år och när han blir fri återvänder han till hans drömland där allt fallit sönder under tiden han varit borta. Han ger sig då ut för att hämta tillbaka sina magiska verktyg och det är det som ligger till grunden för handlingen och dess utveckling. Sedan spinner den ju vidare på allt som händer under tiden och blandar in en massa olika mytologiska väsen från t.ex. Asagudarna och gamla Egypten.
En spännande och intressant handling, speciellt roligt att se hur han tar in alla de här magiska varelserna från olika berättelser och blandar dem helt vilt. Lite som i en av Neil Gaimans andra böcker, Amerikanska gudar.
Men oavsett om man är speciellt förtjust i handlingen eller inte, så går serien lika bra att läsa bara för att uppskatta att den är så bra tecknad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar