torsdag 30 september 2010

Hungerspelen - Fatta eld


Den här boken är alltså fortsättningen på ”Hungerspelen” och den börjar med att Katniss och Peeta är tvungna att åka på en segerturné genom landet. Men trots att de har vunnit Hungerspelen så är de inte säkra, eftersom Katniss trotsade spelets regler har hon blivit en symbol för revolutionen. Så medan oroligheterna växer i de olika distrikten så blir hon beordrad av president Snow att försöka lugna ner folket.
Men även om de klarar segerturnén någorlunda bra så räcker det inte, och det sker en hel del otrevliga överraskningar inför lottningen till nästa Hungerspel.
En stor del av boken består alltså av att skildra det missnöje som växt i landet och hur huvudpersonen försöker hantera detta utan att försätta familj och vänner i fara. Så det tar runt 200 sidor innan det verkligen kommer igång med den action som väldigt tydligt speglade den första boken i serien.
Men trots att boken är upplagd på ett annat sätt än "Hungerspelen" så är den fortfarande intressant och ger mer information om hur det står till i de övriga distrikten. Sedan så får även triangeldramat mer utrymme i den här boken vilket jag anser var rätt onödigt. Eftersom enligt mig hade författaren kunnat visa på huvudpersonens beslutsångest över framtiden utan att hon hela tiden ska behöva tråna efter en karaktär som endast är med i några sidor i boken.
Sedan så måste jag varna för att den här boken har en cliffhanger från helvetet >.<  

Titel: Fatta eld
Författare: Suzanne CollinsInga kommentarer:

Skicka en kommentar